Anders leren met paarden
Anders Leren met Paarden is bedacht door en voor kinderen van groep 4 t/m de brugklas. Vervolgens zijn hun ideeën doorontwikkeld door een werkgroep van volwassen: leerkrachten, kinder- en jeugdcoaches/therapeuten, remedial teachers, paardrij instructeurs, orthopedagogen en beelddenkexperts.

Bij anders leren met paarden werken we top-down.
Eerst krijg je het totaal plaatje te zien. Dan zoomen we in. Ik sluit met het paard aan bij de leerstijl van het kind. Zo is leren véél leuker en lukt het wel. De schoolresultaten verbeteren en het zelfvertrouwen en plezier in school groeit.

Tijdens anders leren met paarden doen we veel oefeningen en spelletjes op en naast het paard. Het paard helpt. Stap voor stap. Hij/zij brengt het leerproces weer in beweging en zorgt voor vertrouwen en een veilige leeromgeving.

Uiteraard is het belangrijk om de lesstof thuis te herhalen. Hierdoor slijpt de lesstof in het systeem. Zeker voor kinderen die niet op de reguliere manier leren. Uw kind krijgt van ons speciale spelletjes en oefeningen mee zodat jullie spelenderwijs hiaten kunnen wegwerken en zelfvertrouwen kunnen opbouwen.

 

 

 

 

 

Het kind stelt samen met zijn ouder(s)/verzorgers een persoonlijk pakket samen door modules te kiezen. Dat kan variëren van een losse module tot een langer traject van meerdere modules. Precies dat wat nodig is voor het kind en in het tempo van het kind. De trainingen zijn geen vervanging voor een dyslexiebehandeling. Het is aan te raden om goed te overleggen als u een training gelijktijdig met een dyslexiebehandeling wilt doen. Dit om te voorkomen dat de belasting voor het kind te zwaar wordt en er sprake kan zijn van gebruik van verschillende termen waardoor verwarring kan ontstaan.

Elke sessie duurt anderhalf uur en kost € 75,-. De meeste ouders betalen deze vorm van begeleiding zelf. Net als huiswerkbegeleiding of remedial teaching. Soms is ANDERS LEREN MET PAARDEN onderdeel van een sociaal-emotioneel traject waarvoor de gemeente een beschikking kan afgeven of is er een doorverwijzing vanuit het samenwerkingsverband waar de school onder valt.

Ik heb op dit moment nog geen contract met de gemeente hiervoor, maar zal zeker kijken wat de mogelijkheden zijn in de toekomst.

Algemeen