Kindercoaching

ANDERS LEREN MET PAARDEN

Een methode waarbij kinderen vanaf groep 4 van de basisschool mogen leren vanuit hun eigen leerstijl.

Meer en meer kinderen lopen tegenwoordig helaas vast op school. Leuke, creatieve en vaak sportieve kinderen die te maken krijgen met faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen en/of gedragsproblemen. Regelmatig krijgen ze de diagnoses als dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, hoogbegaafd of autistisch. Ondanks extra instructie blijven de resultaten achter. Deze kinderen worden elke dag weer geconfronteerd met hun onvermogen omdat de manier waarop de lesstof wordt aangeboden niet past bij hun leerstijl. Maar dat kan anders….

 

Met ANDERS LEREN MET PAARDEN ervaren de kinderen dat ze wel degelijk kunnen leren omdat de lesstof aansluit bij hun rechts georiënteerde leerstijl: in beweging en visueel/kinesthetisch in plaats van stilzittend en auditief/digitaal. Schoolresultaten verbeteren, zelfvertrouwen wordt vergroot en kinderen gaan met meer plezier naar school.

Het paard voegt een extra dimensie toe. Het zorgt voor evenwicht tussen de beide hersenhelften en alle zintuigen doen mee tijdens de oefeningen op en naast het paard, zodat de lesstof goed beklijft. Omdat paarden zoveel impact hebben, zal de leerervaring beter blijven “hangen” dan in een regulier traject.

Ik ben een gecertificeerde paardencoach die ervaring heeft met kinderen heeft en ik heb de specialisatie ANDERS LEREN MET PAARDEN succesvol afgerond. Ook school wordt bij de training betrokken.

ANDERS LEREN MET PAARDEN geeft de mogelijkheid om zelf te kiezen welke modules (en in welke volgorde) bij uw kind passen.