Onze paarden

Skadi | Gasella | Gári | Fagur | Litli-Skjóni | Beauty

Skadi

Skadi was onze eerste IJslander. Skadi is een merrie met een grote en sterke eigen wil. Hierdoor is zij niet echt een kinderpaard. Maar als je eenmaal haar vertrouwen hebt, doet ze alles wat je wil.  Ze heeft op dit moment de leiding over de kudde, maar wel met harde hand (schoppen). De ruinen hebben wel ontzag voor haar. Skadi is 1 van de 2 merries op stal.

Gasella

Gasella is de andere merrie en de leider van de kudde. Het is een zachtaardig paard die met subtiele bewegingen (met oren, ogen of lijf) dingen voor elkaar krijgt bij de rest van de kudde. Gasella denkt in zwart of wit/aan of uit. Een tussenweg is bij haar lastig. Gasella is de 2e IJslander die bij ons is komen wonen. Verder is ze heel lief en zachtaardig.

Gári

Gári (spreek uit Kauri) is een ruin die werkelijk alles voor je doet. Je moet hem wel de juiste “vragen stellen” maar zal altijd proberen te antwoorden.  Een supertölter en superlief in de omgang. Gári is een heel aanhankelijk en nieuwsgierig paard en speelt graag spelletjes. Echt een kinderpaard maar ook absoluut geweldig voor volwassenen. Hij is het beste paard van stal, maar staat onderaan in rang in de kudde.

Fagur

Fagur is de jongste van de kudde. Fagur betekent schoonheid. Hij vindt zichzelf aardig wat, maar moet af en toe toch echt bekennen dat dat toch niet helemaal zo is. Deze jongeman moet je echt de “juiste vragen stellen”. Zonder de juiste vraag krijg je van hem geen antwoord. Hij weet voor zichzelf wanneer het genoeg is. Als Fagur teveel druk ervaart, dan staat hij stil. Officieel heet Fagur eigenlijk Aron. Hij is bij de uitscharing als veulen verwisseld omdat de chip niet kon worden uitgelezen.

Litli-Skjóni

Litli-Skjóni wordt eigenlijk altijd Skjóni genoemd, wat betekent: Kleine bonte. Bont van kleur is hij inderdaad, maar klein is hij al lang niet meer. Skjóni is als enige echt op IJsland geboren. Skjóni is een zachtaardig paard die mensen goed kan aanvoelen. Skjóni kan niet tegen teveel druk. Als Skjóni teveel druk ervaart, dan schopt hij naar achteren, maar ook alleen maar dan.

Beauty

Beauty is de enige niet IJslander in de kudde. Beauty is een shetlander. Beauty is met zijn 105 cm geen kleine shetlander. Eigenlijk vrij groot zelfs. Hij is een ontzettend lieve shetlander (vaak zijn ze niet zo aardig) en houdt erg van handen likken. Beauty is erg nieuwsgierig en aanhankelijk en loopt graag met je mee.